Chifle pentru sandwichuri

de Sidy in Piine, 21 Feb 2012 | 3711 vizualizari

 

Am facut cateva chifle pentru sandwichuri. Coaja e crocanta, iar interiorul
este foarte moale, pufos si gustos. Merg la fel de bine langa o cana cu lapte caldut,
asa simple sau unse cu gem...

 

INGREDIENTE

  • 50 ml lapte caldut 
  • 150 ml apa calduta 
  • 2 lingurite sare 
  • 4 linguri ulei de masline 
  • 550 g faina alba 
  • 110 g faina neagra 
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker 
  • 2 cuburi de zahar brun 
  • 2 lingurite seminte de in
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru sandwichuri:

Aluatul se poate prepara in masina de paine sau se poate framanta cu mana. Eu l-am facut in masina de paine. Am introdus in cuva masinii ingredientele mai sus enumerate exact in ordinea in care sunt, mai putin semintele de in. Am planificat masina pe programul 7DOUGH-aluat si i-am dat drumul sa framante.

Cand s-a auzit semnalul sonor am adaugat semintele de in si am lasat masina sa-si faca programul de framantat si dospit. Cand aluatul a fost gata, l-am rasturnat pe o fata de masa presarata cu faina, am mai framantat de 2-3 ori, apoi am facut un sul din care am taiat cu cutitul 14 mingiute.

Le-am pus pe o foaie de copt intr-o tava si am pornit cuptorul. Cat timp acesta se incalzeste, am lasat aluatul sa mai dospeasca dupa ce l-am dat cu pensula inmuiata in apa.

Cand cuptorul s-a incalzit bine la 200 de grade, am dat tava la cuptor si am lasat chiflele sa se coaca 30-40 de minute pana s-au rumenit frumos.

Le-am scos din cuptor si asa fierbinti le-am mai pensulat o data cu apa, deasupra.

Simtiti mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor?

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel